Hur mäter man EQ?

Ett IQ-test mäter en persons kognitiva intelligens –  dvs de intellektuella, analytiska, logiska och rationella förmågorna.  Skalan är satt så att 100 är medelvärdet och övriga värden är normalfördelade .

Ett EQ-test (såsom EQ-i 2.0, se bild) mäter en persons emotionella intelligens – dvs  din förmåga  att vara medveten om, förstå och hantera både dina egna samt andras känslor i syfte att anpassa dig för livets utmaningar. Även här är skalan satt så att 100 är medelvärdet och övriga värden är normalfördelade.

EQ-i 2.0 rapport
EQ-i 2.0 rapport

EQ-i 2.0 mäter 15 olika delkompetenser, samt en indikator för välbefinnande – hur nöjd och tillfreds med livet är du? Du får också tillgång till en hel sida per delkompetens som ger dig en fördjupad analys av ditt resultat samt förslag på lämpliga handlingsstrategier framåt. Du kan också få en EQ360 rapport där du enkelt kan se hur andra uppfattar dig.

EQ360
EQ360

Om du vill ha en riktigt bra presentation av vad EQ-i 2.0 kan ge dig, kolla in detta blogginlägg och tillhörande slideshare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>